понеділок, 30 грудня 2013 р.

Спробуй Францію на смак!


В кінці грудня бібліотека – філіал №7 завершувала проект «Французский бульвар» останньою зустріччю з читачами на святковому вечорі «Франция на запах и на вкус». Більшість присутніх на вечорі - жінки. І тема звичайно, більш жіноча - кулінарія та парфумерія Франції. Для розповідей про історію та сучасність французької кухні була підготовлена презентація та відеоматеріали. Всі присутні з цікавістю дегустували знаменитий французький сир КАМАМБЕР. 



Камамбер — французький м'який сир з білою пліснявою. Його назва походить від назви однойменного села, розташованого у департаменті Орн в Нормандії . Цей сир народився ще в смутні часи Французької революції і залишив свій слід в історії Франції. Та чи можна було уявити , що камамбер стане королем сирів Франції… так же, як Франція прославиться, як країна сирів. Вважається, що цей сир надихнув Сальвадора Далі на створення відомої картини «Постійність пам'яті» (1931) . Годинники, які течуть і мають структуру м'якого сиру, Далі намалював після того, як йому наснився гарячий розплавлений камамбер.
На вечорі презентувалась нова в бібліотеці книга «365 рецептов француз ской кухни». Яка б розповідь про рецепти не була цікавою,головне в цій справі – скуштувати , щоб оцінити. Робили і куштували банановий крем «Жозефіна». Всім дуже сподобалось - рецепт до свята провірений!



Не менш цікаво пройшла 2-а частина вечора ,присвячена парфумам Франції. Презентація «Франція – столица моды и духов» познайомила з відомими французькими брендами- Chanel, Nina Ricci, Yves Saint Laurent, Davidoff, S.T.Dupont , Kenzo. Розповіді з історії цих знаменитих будинків моди підкріпляплялись демонстрацією та пробою деяких іх парфумів . 
Скоро свято – новий рік і ,щоб настрій був веселий гостей розважали іграми – «Принцеса на горошині» , «Елочка» , ставили п’єсу «Ріпка»,провели конкурс на кращий тост. 
Яке свято без подарунків ! Олег Майборода подарував нові вірші.Читач Михайличенко Валентина подарувала бібліотеці книги та підшивку журналів по в’язанню, Васильева Ольга - свої нові вироби. 


Вечір з французьким акцентом всім сподобався!

1 коментар:

  1. Напередодні новорічних та Різдвяних свят прийміть наші сердечні вітання і найкращі побажання! Від усієї душі зичимо Вам великого людського щастя, міцного здоров’я, добра і радості, вірних друзів та вдячних читачів. Нехай Новий 2014 рік принесе достаток і добробут вашим сім’ям та здійснення найзаповітніших надій та прагнень. З повагою блог ТВОРЧА СТЕЖИНКА та колектив Житомирської обласної бібліотеки для дітей!

    ВідповістиВидалити