четвер, 17 січня 2013 р.

Грай - розуму добавляй!


Під таким девізом пройшли шкільні канікули в бібліотеці – філії № 7. Гра набагато цікавіша чим урок, це вам скаже кожен учень. А якщо урок в формі гри? Саме так проводили бібліотечні уроки в бібліотеці – філії №7. Познайомити дітей з довідковою літературою - енциклопедіями , словниками, довідниками допомогла гра «Що?Де? Коли?». Якого зросту Дюймовочка всі знали – дюйм , а скільки це в сантиметрах ? Якщо не знаєш - шукай відповідь в енциклопедіях , словниках. Було багато цікавих запитань і відповідей. Продовжити прислів’я, відгадати, що в «чорній скринці»,бліц-питання - все добавляло знань и «розумники» ставали ще розумніші.


На 5- ти відбіркових турах грали діти третіх - шостих класів сш. № 25, 30,39. Найсильніші зустрінуться на весняних канікулах. 

Розвивати логічне мислення можна грою в шахи. Після школи, а особливо на канікулах , можна пограти з друзями в шахи в бібліотеці . А на турнірі, який був 9 січня перевірити свої сили і одержати нагороду за свої досягнення. Шахи – гра складна і на допомогу завжди прийдуть книги - в цьому переконались юні шахісти.

 
"Новорічні святки".

Настала найчарівніша пора року - новорічні та Різдвяні свята. В ці дні до бібліотеки-філіалу №9 завітали учні 2-х класів СШ №40. Бібліотекар дитячого відділу Чуйкова Л.І.  розповіла їм, як святкують Новий рік в різних країнах.


 Згадала про те, як святкували ці свята у давнину наші предки, які готували смачні страви, як ворожили. Діти із задоволенням читали улюблені колядки та щедрівки. Активну участь у казковій подорожі "Казка двері відкриває" прийняли участь усі присутні.

Немає коментарів:

Дописати коментар