пʼятниця, 18 жовтня 2024 р.

Грифонаж, дудлінг, зентангл

Як ви гадаєте, що спільного в Альберта Ейнштейна та Генрі Форда, Стіва Джобса, Тараса Шевченка та кам’янської художниці Лариси Грецької?

Виявляється, всі вони завзяті дудлери (від слова doodle - машинально креслити каракулі).
Учасники майстер - класу з грифонажу Лариси Грецької 18 жовтня в бібліотеці на Шевченка, де протягом місяця експонувалися її роботи, спробували себе в якості дудлерів. Знаєте, у нас майже все вийшло.



Таким малюванням багато хто з нас займався під час шкільних уроків, зображуючи незнані світи на полях зошитів чи підручників. Дехто й далі малює, але вже на нараді або під час довгої телефонної розмови.

За даними досліджень, малювання в техніці грифонажу або дудлінгу допомагає людині не втрачати багато енергії на обробку нецікавої інформації й саму концентрацію уваги, «перевантажити» мозок та просто розслабитись, тримаючи себе у робочому тонусі.

Малювати у техніці грифонаж, дудлінг, зентангл не просто, а дуже просто!


Для початку на аркуші паперу простим олівцем, малюємо "каляки-маляки". Дивитись при цьому на аркуш не треба. Готово?


Тепер уважно розглянути результат, повертаючи його на всі боки. Постарайтеся розглянути в ньому контури якогось предмета, тварини, людини або казкової істоти. Тепер вам залишилося навести потрібні лінії та розфарбувати ваш малюнок. 

Ось що у нас  вийшло




Довідка:
Дудлінг ( з англійської doodle —«каракулі»)
Грифонаж(  з французької «griffonner» —«каракулі»)

Проєкт "Лікуємось мистецтвом" у бібліотеці на Шевченка реалізовується в межах проєкту «Підтримка активних громадян під тиском в Україні», за підтримки Освітній Дім прав людини — Чернігів у співпраці зі ZMINA за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Немає коментарів:

Дописати коментар