четвер, 25 липня 2024 р.

Бібліотечне літо з присмаком «М’яти»

Де можна зустріти старих та нових друзів? Звичайно, в освітньому  хабі "М'ята"! І разом чудово провести час. 


Адже наші діти можуть все: збудувати халабуду по-новому (вони талановиті архітектори), потім в ній читати книги, приготувати смачний обід.


Побігати та пограти у "Твістер", а втомившись, поговорити про доброту, помалювати, зіграти у спокійну гру "Хто я такий?", уявити себе Робін Гудом, а можна стати бібліотекарем-волонтером.


А чи може Святий Миколай прийти влітку? У хабі можливо все. Дивіться самі.


Ваша дитина не випускає з рук смартфон? У хабі  навчать її поєднувати новітні технології з книгою. В багатьох книгах зараз є qr-коди, які допоможуть доповнити інформацію з книги. Вмикайте сканер на смартфоні та вперед, за новими знаннями.

А потім можна й побігати! У хабі "М'ята" так і роблять!


Одного разу до хабу завітала Хібукі – м’яка іграшка, песик із сумними очима. Але це лише на перший погляд. Разом з Хібукі  діти вчилися розпізнавати свої емоції: щастя, страх, смуток, злість, а потім натхненно малювали свою квітку щастя.

Спекотні видалися канікули в хабі "М'ята"! Встигли  багато: погуляти в міському парку, знайти в ньому сонячний годинник, зробити світлини біля своїх знаків зодіаку, почитати, обійняти  найбільше дерево,  пограти у футбол, вибивного і "Живе  Неживе", 


відвідати  лялькові вистави, де всі ролі виконують найкращі у світі актриси — бібліотекарки пані Тетяна та  пані Інна,

                           влаштувати дискотеку й досхочу потанцювати!


Для тих, хто обмежений у подорожах бібліотекарки влаштували   літературні мандри, адже обмежень у читанні немає.

Мандрували Францією, Словаччиною, екзотичною  Мексикою. Побачили грізні вулкани та милих вулканічних кроликів, дізналися, що томати, кукурудза, перець чілі - вихідці з Мексики, і що від спеки чудово захищає національний мексиканський капелюх сомбреро й почали готуватися до вечірки у капелюхах.


Вечірка капелюхів "Сомбреро та компанія" вдалася!


"У мандри запрошують книги". І не аби куди, а до Японії!  Знайомилися з різними японськими цікавинками, побачили справжнісіньке японське кімоно, дізналися, чому гору Фудзі називають "сан ", розглядали аніме та манґи, і навіть спробували себе у ролі творців манги.


Літній день довгий, тож хаб "М'ята " встигає дивувати та дарувати радість! Бурхливе життя хабу "М'ята" продовжується. 

м. Кам'янське, дитячий освітній хаб "Мята"

PS. Так сталося, що в найгарячішу літню пору головна дитяча бібліотека залишилася з одним співробітником замість чотирьох: хвороба, відпустки...Але на допомогу прийшли колеги з центральної публічної бібліотеки ім. Т.Г.Шевченка. Щодня бібліотекарки методично-організаційного відділу, відділу комплектування та обробки літератури, читальної зали, сектору абонемента, юнацького сектору, інтернет-центру, відділу електронної та бібліографічної інформації намагалися  літо робити  радісним.

2 коментарі: