пʼятницю, 23 червня 2023 р.

Альманах україномовної фантастики

24 червня о 13.00 в юнацькому відділі відбудеться презентація альманаху україномовної фантастики «Das ist fantastisch!» «RUBICON». Редактори альманаху – мешканці Кам’янського Святослав Чирук та Ія Новицька.


На створення альманаху редакція виграла грант від фонду «Ізоляція» та Європейського Союзу. Проєкт здійснено в рамках програми «ZMINA 2.0» «Субгранти для культурних проєктів».

Фокусною темою випуску стала «Війна і фантастика». У номері розповідається, як спільнота любителів фантастики, видавці, письменники та інші митці пережили перший рік повномасштабного вторгнення. Серед матеріалів є статті, інтерв’ю та оповідання від фантастів з усієї України. Зокрема, статистика видання фантастичних книг і мальописів, інтерв’ю з видавцями фантастики, роздуми та рефлексії українських митців, фантастичні оповідання. Читачі можуть дізнатися про історію українських коміксів, чи називав Толкін німців орками, почитати ексклюзивне інтерв’ю зі сценаристом культового українського мультфільму «Мавка» та багато іншого.

До речі, один із матеріалів присвячений видавництву «Lantsuta» із Кам’янського, що спеціалізується на коміксах. Засновниці видавництва розповіли про свої здобутки, авторський науково-фантастичний комікс Марії Ланцути «Фаетон» та про придбання зарубіжних ліцензій.

Альманах розповсюджується безкоштовно. Почитати електронну версію можна на сайті за посиланням.

Альманах фантастики постійно висвітлює події фантастики з усієї України та світу. Серед авторів та гостей – відомі українські та іноземні фантасти, перекладачі та діячі фендому (навколофантастичної спільноти).

У 2018 році четвертий випуск альманаху «Das ist fantastisch! Alter Ego» номінувався від України на міжнародний фестиваль фантастики «Єврокон» в номінації «найкращий любительський журнал фантастики».

Джерело:

Немає коментарів:

Дописати коментар