неділю, 11 вересня 2022 р.

Позитивне мислення, позитивна атмосфера, позитивне життя

Бібліотекарі, звісно ж, не герої, але кожний з нас тримає свій власний культурний фронт!


Воєнний стан викликає від нас витримки, стійкості, професійності, толерантності, гуманності, нових знань, вміння допомогти собі та іншим.

25 лютого створена наша Бібліотечна волонтерська спільнота Разом, налагоджений зв'язок з міськими благодійними фондами та волонтерськими центрами, облаштовані укриття, створений банк одягу, взуття, білизни, посуду, їжі для ВПО. За підтримки ГО «Мости Дніпра» наші читачі ВПО мають можливість отримувати продуктові набори, засоби гігієни тощо.


Одні бібліотекарі плетуть сітки, інші разом з активними читачками  кроять і шиють чоловічу спідню білизну  для військових та поранених, треті в’яжуть шкарпетки, четверті організовують зустрічі з волонтерами, збір коштів на підтримку ЗСУ тощо.

Під опікою бібліотекарів діти ВПО, що мешкають у гуртожитку енергетичного технікуму та модульному містечку. Завдяки БФ "Карітас Кам'янське" на базі бібліотеки на Шевченка на безоплатній основі працюють психолог і юрист.

Волонтерською роботою активно займаються не лише бібліотекарі, до нашої роботи долучилися наші читачі. Вони допомагають  бібліотекарям в їхніх справах, беруть на себе організацію та проведення творчих виставок, майстер-класів, зустрічей, як, приміром, кам'янчанка Марина Мусієнко, донька та мати з Краматорська Яшини, жіночки з Авдіївки,  Костянтинівки, Нікополя тощо.

Спільно з нашими партнерками, переселенками з Костянтинівки, співробітницями Донецького палацу молоді «Юність» Тетяною Єгоровою та Іриною Каверіною проводимо чудові майстер-класи.


До процесу вилучення застарілої літератури в юнацькому відділі долучилася Марина Кузнєцова-бібліотекарка з м. Нікополь.


На підтримку ЗСУ бібліотекарі влаштовують художні виставки, концерти, зустрічі з цікавими людьми, вставки-продажі, екскурсії, курси домедичної допомоги. Відновлено роботу клубів за інтересами, лекторії, разом з філологинею, письменницею, членкинею Національної спілки письменників Євгенією Яворською відкрито курси української мови.
                     

Заходи проводяться у різних форматах онлайн і офлайн або відразу  наживо публікуються  на сторнці бібіліотеки у фейсбук.

Нам іноді закидають що ми тут під час війни розважаємось!

Ми не розважаємось. Ми підтримуємо одне одного!

Якщо ви запитаєте,-"Чим розрадити себе? Відповідаємо: музикою, піснею, поезією, красою, спілкуванням. Дійсно, вечір авторської пісні Юрія Філіпова й Олексія Родівіліна, концерт сучасної бандурної музики Маргарити Павлової, акустичний концерт гуртів Puzzleebox, "Струм", концерт фортепіанної музики Всеволода Павленка, поетичні читання Марії Гончар, Сергія Злючого, Андрія Енбулатова, Анни Купрій, зустрічі з акторами Віктором Гунькіним і Русланом Куксенко були  саме такою розрадою для багатьох відвідувачів бібліотеки на Шевченка та гостей нашого міста.



                           

У нас можна повишивати стрічками, відвідати майстер клас, навіть реалізувати власні вироби на виставках - продажу, що працюють майже в усіх бібліотеках.



Щосереди можна відвідати наш бібліотечний кінотеатр, пограти у настільну інтелектуальну гру «Все буде Україна», відвідати виставку виробів наших дивовижних майстринь і придбати щось собі цікавеньке і таким чином підтримати наших військових.

Купуєшдопомагаєш ЗСУ!




У школі акварелі Анастасія Пустовойтенко навчить охочих мріяти та реалізовувати свої мрії на папері. Дві Катерини: Колісник і Молчанова запропонують арт терапевтичні вправи, Алла Гузовська проведе вас вулицями Кам’янського та познайомить з архітектурними родзинками нашого міста. Відвідування Розарію та приватної садиби Олега Мороза приємно здивували наших нових друзів.
Під час всіх заходів, що відбуваються у бібліотеках, збираються кошти на підтримку ЗСУ.

Наші майстрині мають дозвіл від військової адміністрації на продаж своїх виробів у парках культури та відпочинку, вони охоче беруть участь у ярмарках та виставках і 20 % від продажу передають у бібліотечну волонтерську скриню. Понад 50 000 зібраних коштів передані на придбання автомобілів, тепловізорів, коліс, пального тощо.

Світлини деяких наших активностей!









А книжки? Бібліотекарі знайдуть чим вас здивувати.

Завдяки Українському інституту книги фонди поповнились новими книгами різної тематики. Якісна поліграфія привертає увагу. Сподіваємось, що ці книги до вподоби нашим читачам. Адже читання розвиває, знімає стрес і подовжує життя.

Десь хто вважає що читання паперової книжки вже не сучасно? Та, будь ласка. Ми знайдемо електронний варіант або аудіо книгу.

Пам’ятайте: ми завжди поруч і чекаємо на вас сім днів на тиждень.

Пишите lib.dndz@ukr.net

Телефонуйте 068 428 80 38


Немає коментарів:

Дописати коментар