вівторок, 30 листопада 2021 р.

Всеукраїнська акція “16 днів проти насильства”

30 листопада у кіноклубі медіапросвіти з прав людини Docudays UA. Прометей юнацького відділу бібліотеки на Шевченка м. Кам’янське (керівниця Наталія Бохан) зустрілись здобувачі освіти Гімназії №6 з начальницею відділу Кам’янського центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги юристом Оксаною Волох та завідувач відділу підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства Катериною Радіоновою.


Переглядали та обговорювали документальний фільм «Лизо, ходи до дому» литовської режисерки Оксани Бурая.


Маленька Ліза постійно кудись тікає. Її життя похмуре й жорстоке, тому вона шукає прихистку в природи, де в неї свій світ - там панують ігри, музика й магія. В дівчинки настільки багата уява, що вона примудряється переживати нескінченні запої батьків. Найбільш приголомшливим у цьому фільмі є те, що він дозволяє усвідомити жах ситуації, але не піддатися темряві гнітючих подій на екрані.

Фільм вражає контрастом кадрів чудових краєвидів та непривабливі картини приміщення, де мешкає Ліза. Коли бачиш житло, в якому мешкає дитина, розумієш, чому вона тікає з дому. І в самій назві фільму постає питання" А чи є дім у цієї дівчинки?".


Після перегляду фільму підлітки запитували у фахівців:

-Чи можна що - небудь зробити з батьками Лізи, щоб сім'я стала нормальною і дівчинка більше не тікала з дому?

-Чи багато таких сімей в нашому місті?

-Хто повинен опікуватися такими дітьми?

-Що буде з цією дівчинкою, коли вона виросте, якою буде її сім'я?


Питання, які не мають однозначних відповідей. 

Немає коментарів:

Дописати коментар