суботу, 29 травня 2021 р.

Хобі CLUB творчих людей

Клуб у бібліотеці на Шевченка м.Кам'янське особливий. Тут збираються поціновувачі старовини, колекціонери, берегині історії свого роду.


Тому, на кожному засіданні члени клубу та гості знайомляться не лише з різноманітними колекціями, але й демонструють сімейні реліквії, майже справжній аукціон влаштовують. Мені пощастило. На одному такому аукціоні за мізерну ціну я придбала вінтажну брошку, іншим разом шовкову хустку та видання 1951 р. персько - таджицької поезії.  

Днями краєзнавець Віктор Куленко презентував колекцію світлин, яку збирає вже багато років. 



Світлини потрапляють до Віктора в різний спосіб:хтось йому дарує,  хтось викидає цілі сімейні архівіи не лише світлини, а Віктор залюбки скуповує їх.

Одного разу на "блошиному ринку" йому дістався унікальний фотоальбом Бориса Павловича Мельниченка, знаного кам'янчанина, фармацевта, викладача, учасника Другої світової війни, колекціонера, мецената, кактусиста. 

Віктор є власником фотоальбомів зі світлинами, що зроблені в Щуровці, Аулах, Соцмісті, Пісках, парку культури та відпочинку тощо. 

Завдяки цим світлинам ми маємо уявлення як виглядало наше місто в різні роки, як люди проводили свій вільний час, як одягалися, де відпочивали тощо. Це такий своєрідний культурологічний зріз  минулих років.








Є в нього й світлини початку 20-х років. Увесь свій архів він зберігає на інформаційному ресурсі http://www.fotik.top, доступний кожному охочому.

Катя Веселова розповіла про свою колекцію поштових марок.


Тут поштові марки з Куби, Польщі, Чехії, Росії, України


Родзинкою засідання була розповідь Алли Гузовської про свою сімейну реликвію - шкатулку з білого мармуру.


Наступного разу вже зустрінемось у вересні! І у нас канікули!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар