понеділок, 10 серпня 2020 р.

Наші на Кіпрі

Ловіть перші замальовки  з Кіпру Катерини Панасенко.
Бібліотека на Шевченка м. Кам'янське представляє країни світу очима наших друзів — кам’янчан, які там зараз мешкають, працюють або відпочивають.


На черзі Ізраїль,  Німеччина, США, Норвегія, Велика Британія, Польща тощо.

Тож починаємо!

Кіпр очима Катерини Панасенко



Кіпріоти дуже невибагливі в одязі. Футболка, шорти, туніки, легкі сукні, джинси — такий їхній звичайний одяг. Вони дуже рідко одягають святкові костюми та шикарні сукні, тільки на дуже значущі урочистості. Жінки практично не носять золоті каблучки, тільки "висячі" масивні сережки, кольє, блискучі, з різними каменями, браслети. Золоті ланцюжки хіба що з хрестиком. Відрізнити кіпріота від звичайного туриста можна тільки в зимовий час))).

Якщо нам, при температурі повітря +12 добре, то кіпріот одягне на себе теплі шкарпетки, светр, шапку-шарф і теплу куртку з хутром))).

Тут носити можна що завгодно). Ніхто не засудить і не засміє. Насправді, кіпріоти не роблять з одягу культ.

Ви вільно можете прийти в Банк в сланцях і топіку. Ніхто навіть не зверне на це увагу. На високих підборах тут взагалі ніхто не ходить. Крім російських). Якщо кіпріот відвідує не звичайну таверну, а солідний ресторан, тоді поверх футболки він може одягнути піджак, залишаючись при цьому в джинсах). Дрес-код, звичайно ж, існує: для працівників супермаркетів, банків тощо. А в іншому — спека й літо, які тут тривають 8 місяців, усіх одягають у сланці та кепки). Минулої зими, я, наприклад, один раз тільки одягла светр. Куртка та інші теплі речі навіть не знадобилися)

Тут дуже доброзичливий народ. Що стосується туристів з інших країн, то за одягом відразу видно індійців і арабів. Негри відрізняються тільки кольором шкіри). В одязі вони теж особливо не перебирають. Спека знімає з тіла практично все). Німці, англійці "кутаються" теж взимку, а влітку вони зливаються з основною масою).

Кіпріоти дуже себе люблять, хвилюються за своє здоров'я та ніколи не ризикують. Це, до речі, врятувало Кіпр від епідемії коронавірусу. Тут були найсприятливіші обставини в цьому плані.

Більше цікавого про Кіпр читайте в наступному матеріалі.
Ваша Катерина Панасенко.

Немає коментарів:

Дописати коментар