середу, 10 червня 2020 р.

Бібліотека в карантинному режимі: мотиватори для бібліотекарів

Що вже ніколи не буде колишнім? Як змінилися бібліотеки, які формати комунікації з аудиторією вдалися, який досвід точно візьмемо з собою? 




Люди стурбовані погіршенням матеріального становища, свобода починає цінуватися вище за безпеку, йде боротьба зі стресом, з'являються нові звички, зростає інтерес до екології та відповідального споживання, збільшуються ризики втрати контакту з аудиторією. Всі втомилися від негативу, а до гумору ставляться обережно. Зараз особливо важливий  контент сповнений життя ...

Позитив — наше все.

Неможливо зробити щось нове, не чекаючи позитивних результатів. Також складно зробити щось хороше для людей, яких не любиш. Тому, якщо щось плануєш, роби так, щоб тобі було цікаво!

Готуйся бути сміливою та мудрою



Неочікуваною


Зухвалою



Величною



Вишуканою



 Жіночною




 Оригінальною  з  почуттям гумору 


Креативною з проектним мисленням. 


Спостережливою


Артистичною 


Усміхненою



Винахідливою



Загадковою



Замисленою



Модною


Спокусливою



Спокушай читанням



Спокушай читанням



Спокушай читанням



Здивовуй!


Здивовуй!


Вчись ставити цілі.

Якщо ти знаєш систему цілей SMART, то починай її застосовувати. Уміння ставити чіткі, вимірювані, доречні та досяжні в часі цілі — запорука  поліпшення будь-яких показників. Коли ти грамотно це робиш, то легше  досягаєш результату та  отримуєш задоволення від того, що відбувається.

Шукай однодумців.

Неможливо впоратися самому. Та й не треба! Умій побачити свої ресурси та продумай, як можна їх використовувати, як залучити до бібліотеки людей, які допоможуть вам в роботі. Волонтери та партнери готові приходити до бібліотеки. Не відштовхни їх.

Підтримуй колег.

Бібліотечна спільнота — одна з найбільш дружніх і згуртованих. Якщо тобі подобається те, що зробила колега, не шкодуй лайків і коментарів —  для вас її робота важлива і вам сподобалася.

Маленький крок для окремо взятої бібліотеки може стати великим кроком для всієї бібліотечної галузі не тільки області, а й країни.

Instagram, Facebook, Twitter - всю роботу треба показати так цікаво, щоб тебе побачили, "лайкнули", "репостнули" й навіть "залили" на свою сторінку.

"Кради"... Брати чужі ідеї — це нормально. Вчись у колег.

Підглянути чужий досвід і запитати поради — не соромно. Якщо ти помічаєш, що твоїй колезі краще вдається залучати партнерів, підготувати книжкові виставки або модні презентації - то запитай в неї поради. Якщо немає такої можливості, то підглянувши, можна втілити власні творчі ідеї, проекти, геніальні пропозиції, але не забувайте  робити посилання на запозичене.

В сучасній бібліотеці важливо бути цікавим  читачеві.

Ділися своїми ідеями, досвідом з колегами.




Просто будь!


Всім натхнення та задоволення від праці.
Бібліотекарки центральної міської бібліотеки ім.Т.Г.Шевченка м.Камянське.

Дякуємо за світлини нашему другові і партнеру, спонсору і меценату, фотохудожнику Сергію Коваленку та бібліотекарці Тетяні Герасюті.

Знайди своє!

11 коментарів:

  1. Як цікаво, дещо дуже стане в нагоді. Дякую, коліжанки!

    ВідповістиВидалити
  2. Спокушай читанням, жіночка в осінньому лісі - мисс зрительских симпатий! ))

    ВідповістиВидалити