четвер, 9 січня 2020 р.

Інтернетзалежний?!

Ви впевнені, що у Вас немає залежності від інтернету? Ви точно незалежні від свого комп'ютера? Доведеться розібратися, що це - міф чи реальність. Ну як можна потрапити в залежність від комп'ютера чи інтернету? Які симптоми? Як визначити, чи є залежність або її немає? Чи потрібно лікуватися хворим та чи варто боятися здоровим?


У Кам'янському клубі документального кіно про права людини Docudays.ua Прометей бібліотеки на Шевченка відбувся показ та обговорення фільму режисерок Шоши Шлам та Гілли Медалії «Інтернетзалежний»(Ізраїль, США)




У Пекіні для інтернет-залежних уже відкрили реабілітаційний центр. Режисерки Шош Шлам і Гілла Медаліа знімали впродовж трьох місяців трьох китайських підлітків у цьому центрі. З хлопчачих розмов дізнаємося, що втеча у нереальний світ пов’язана з самотністю. Підлітки готові вбити своїх батьків чи вчинити самогубство, аби тільки знайти своє щастя в інтернеті



Один батько навіть додумався найняти кілера, який би вбив Аватара з онлайн-ігри його сина. Коли кілер на відмінно справляється iз завданням, хлопець знаходить собі іншого віртуального друга. Він не бачить альтернативи у реальному житті, і батько замість того, щоб виявити свою любов, здає сина в реабілітаційний центр як безнадійно хворого.


Кіно показує, наскільки люди є не вільними і що батьки у багатьох випадках винні в цьому.

Фільм змусив про це замислитися. Дедалі більше людей присідають на інтернет, онлайн-ігри й віртуальну дружбу. 

Учні ЗОШ №31 разом з класоводом та керівницею  клубу Наталією Бохан обговорювали ці складні питання: чим є для нас Інтернет: розвагою чи іструментом для роботи? Більшість відповіла, що розвагою.
Ділилися думками про власну залежність від інтернету, радилися чи можна її подолати, якщо можна, як?

Немає коментарів:

Дописати коментар