четвер, 21 листопада 2019 р.

"Все палає".Фільм про Майдан, який варто переглянути

Документальну стрічку "Все палає" Олександра Течинського, Олексія Солодунова та Дмитра Стойкова показували студентам медичного коледжу в клубі документального кіно з прав людини Docudays.ua Прометей, який майже п'ять років працює в юнацькому відділі бібліотеки на Шевченка м.Кам'янське. 
 

"Все палає"- це хроніка Революції Гідності та євромайдану: від мирних акцій до кривавих сутичок. Фільм вражає ефектом безпосередньої присутності й великою кількістю епізодів, яких раніше в медіа ніхто не показував.

Більшість сцен - палаючі шини, "коктейлі Молотова", сутички з міліцією. Але разом вони наочно показують страшну динаміку Майдану, констатуючи перетворення мирної демонстрації у збройне протистояння, внаслідок якого загинула сотня людей.  

За словами авторів, «Все палає» не намагається пояснити природу «Революції гідності» і події зими 2013-2014. Фільм швидше досліджує еволюцію протесту - від мирних акцій до кривавих сутичок.
 

Керівник клубу Наталія Бохан довго вагалася чи брати чи не брати цю кінострічку для обговорення зі студентами, яким під час революції Гідності виповнилося лише 11-12 років. З них мало хто  чув про Майдан. 

Перегляд був дуже важким і емоційно напруженим. Сльози  на очах! Дорослі не витримували, а тут майже діти! 
 

Під час обговорення студенти зізналися, що самі б не наважилися  на перегляд фільму, але погодилися, що це фільм, який варто переглянути.
  

Фільм було визнано найкращим східноєвропейським документальним фільмом на фестивалі "DOK Leipzig" у Німеччині. Також стрічка увійшла у список номінантів "Європейського кінопризу-2015" у категорії "Найкращий документальний фільм".

Немає коментарів:

Дописати коментар