четвер, 7 листопада 2019 р.

День української писемності та мови в бібліотеках Кам'янського

Щороку бібліотекарки Кам'янського готують у цей  день різноманітні активності:квести, мовні змагання, презентації  новинок сучасної української літератури, зустрічі з письменниками тощо.
Сектор краєзнавства бібліотеки на Шевченка підготував бібліографічний квест "Українські письменники — ювіляри  2019 року", за допомогою якого учні відпрацьовували навички пошукової роботи.



Першими пробіглися всіма відділами центральної бібліотеки у пошуках інформації учні 6-го класу гімназії №6.


Дехто вперше побачив алфавітний та електронні каталоги.З насторогою пробували свої сили у пошуках книг О. Слонєвського, П.Куліша, Т.Шевченка.




Розбиралися в алгоритмі розміщення книжок на бібліотечних полицях.


Неочікувану зацікавленість хлопців викликали завдання "Хто криється за цим псевдонімом?". Відразу багатьом захотілося мати псевдо. Цікавилися:,- "Чи обов'язково мати псевдонім?"


Гравців підкорив відділ комплектування та обробки літератури. Вигляд та аромат новеньких книжок завжди чарує. Але часу на знайомство немає, треба бігти в Інтернет — центр перевіряти інформацію на правдивість. Важко, але цікаво й дуже хотілося перемогти.



Перемога дісталася команді хлопців, які скоріше за всіх справилися з усіма завданнями та наприкінці правильно склали речення 


Днями учні 4 класу колегіуму #16 разом з бібліотекарками центральної бібліотеки для дітей мандрували "Літературною мапою України" .


Знайомилися з Галиною Вдовиченко - авторкою серії книжок про "36,6 котів", яка живе у Львові, а в Київській області народився Сашко Дерманський ("Чудове Чудовисько","День народження привида"). 

Луганська область подарувала нам Василя Голобородька, Донецька-автора дотепних віршів Грицька Бойка, Одеська - метра Володимира Рутківського. Львівська область представлена на нашій мапі Галиною Вдовиченко. 

На годину мовознавства "Плекатимеш мову — цвістимуть слова" до бібліотеки — філії № 9 завітали дві команди " Всезнайки " та "Ерудити". 



Вони змагалися в конкурсах : "Відгадай слово", " Чи уважний ти?", " Мовні перлини ", " Закінчи прислів'я ", " Ловіть риму ", " Юний поліглот ". 



Читали улюблені вірші Т. Шевченка, Л. Українки, Л.Костенко, П. Тичини, В. Симоненка, А.Малишка.


У вікні бібліотеки на Шевченка експонується книжкова виставка

Немає коментарів:

Дописати коментар