пʼятницю, 6 вересня 2019 р.

Клуб документального кіно DOCUDAYS UA ПРОМЕТЕЙ" 4-й кіносезон

В юнацькому відділі бібліотеки на Шевченка м.Кам'янське 4-й сезон клубу документального кіно з прав людини DOCUDAYS UA ПРОМЕТЕЙ" розпочався переглядом та обговоренням кінострічки 2007 року українських режисерів Миколи Бондарчука та Д.Тяжлова "Трудний".


У фільмі розповідається про роботу дитячого денного притулку "Місто сонця", який існував у Донецьку та його вихованців.

Головний герой фільму – підліток Василь. У нього є мати і дід, але фактично він їх не шанує та постійно шукає нагоди для втечі з дому. Наданий сам собі, він викрадає останні  гроші у матері та витрачає їх на комп’ютерні клуби, де може перебувати до 4-х діб. Співчуття, допомогу, навчання він отримує лише в приватному притулку для сиріт "Місто сонця"





Учасниками перегляду були співробітники Служби пробації Південного районного відділу, психолог БФ "Карітас", бібліотекарі.

Як зазначили присутні, фільм "Трудний" окрім високої художньої й естетичної цінності має великий потенціал для обговорення найактуальніших тем, а саме: відповідальність держави та батьків за дотримання та захист прав дитини, недосконалість системи державних закладів для дітей без батьківського піклування, «сирітство» при живих батьках, підліткова ігроманія та дитяче жебрацтво.


Немає коментарів:

Дописати коментар