пʼятницю, 30 серпня 2019 р.

Віки Кристина Барселона в клубі інтелектуального кіно

Клуб інтелектуального кіно бібліотеки на Шевченка м.Кам'янське розпочав свій 9-й сезон  американо-іспанським фільмом Вуді Аллена 2008 р. «Ві́кі Крісті́на Барсело́на» про романтичні пригоди двох подруг, які приїхали в Барселону. Характерний для режисера сюжет про літні пригоди в теплих країнах, на тлі яких розгортаються людські пристрасті. Історією доль про дружбу, кохання і ненависті.


Вуді Аллен підкорив серця глядачів  бездоганно написаними сценаріями. Кожен його фільм – це жива історія, наповнена сенсом і змістом, де навіть у найменших деталей є власна роль у сюжетній лінії.



Справжнє ім’я Аллена Вуді, батька інтелектуальної комедії, Аллен Стюарт Конігсберг. Він змінив його на псевдонім у 17 років для публікацій у газетах своїх жартів, анекдотів та скетчів – це була перша робота Вуді в рідному Нью-Йорку.
Зазвичай Вуді знімає фільми лише за власним сценарієм. Головне натхнення Вуді знаходить у своїх музах та музиці.  Більшість фільмографії Аллена будується переважно на джазових компонентах.

Кращі режисерські роботи Вуді Аллена «Опівночі в Парижі», «Енні Холл», «Манхеттен», «Матч-пойнт», «Вікі Крістіна Барселона».

У фільмографії Вуді 23 номінації на Оскар і Золотий Глобус

Немає коментарів:

Дописати коментар