четвер, 14 березня 2019 р.

У Кам'янському грали в інтелектуальну гру "Українська революція 1917-1921 років".

Українська революція, можливо, не найулюбленіша історична тема для учнів. Але інтерактивна гра “Українська революція 1917-1921 рр”, яку запропонували бібліотекарі бібліотеки на Шевченка м.Кам'янське студентам металургійного коледжу може це змінити. Виявляється, що вивчати історичні події та факти набагато ефективніше через гру.



Українська революція 1917–1921 років повернула нашу батьківщину на мапу світу. Після століть бездержавності українці створили власний парламент, уряд, військо, академію наук, здобули міжнародне визнання.

Жовто-синя барва була настільки усвідомленою як національна, що першим парламентом України – Центральною Радою у 1917 році без жодного сумніву було узаконено жовто-синій прапор як державний символ

Студенти, розділившись на три групи, відповідали на питання. Правильні відповіді допомагали їм об’єднувати всі історико-етнографічні регіони України.




Учасники гри відкрили для себе багато нового з історії та перевірили свої знання про події Української революції 1917-1921 років. Революція стала уроком: що треба і чого не слід робити для творення держави. 

Гру розроблено Українським інститутом національної пам’яті. 

Тут можна зкачати гру.

Немає коментарів:

Дописати коментар