середу, 30 серпня 2017 р.

Україна сміється :Павлу Глазовому - 95 рокiв.

Друга серпнева зустріч у клубі "Позитив +" була присвячена Павлу Глазовому. 
Адже 30 серпня йому виповнилося б 95 років!




Традиції Остапа Вишні міцно увійшли в нашу сатиру і гумор. З відомих поетів-сатириків, у творчості яких ці традиції зажили повнокровним життям, треба назвати, насамперед, Павла Глазового– відомого майстра слова, веселі й дотепні сатиричні твори якого давно вже полюбив читач. Вони користуються заслуженою популярністю в Україні й далеко за її межами.
Він був лауреатом Літературної премії імені Остапа Вишні, проте не став чомусь ще за життя «шевченківським лауреатом». Можливо, цей заслужений титул біля імені поета допишуть, проте вже посмертно.
Глазовий створював сатиричні та гумористичні твори, народні усмішки, фейлетони, писав репризи для цирку, авторські діалоги для популярних Штепселя й Тарапуньки . Його твори з задоволенням виконують майстри слова, народні артисти А. Литвинов, А. Паламаренко, а ще раніше лунали вони з вуст Андрія Сови. Під час зустрічі бібліотекарі читали улюблені гуморески автора із збірки ,яка недавно з'явилася у бібліотеці. Учасниця клубу Раїса федорівна продекламувала твори, які були їй до вподоби.
Подивились уривки з концертів А.Паламаренка і неперевершеного А.Сови. Впевнені , що добрий сміх покращує настрій, налаштовує на добрі справи.
Учасниці клубу натури творчі та ще й добрі майстрині. Ольга Анддріївна похвалилася останніми своїми роботами : вишитими скатертинами .


Лариса Семенівна декорувала вазу , яку подарувала бібліотеці років з десять тому одна із читачок.

Немає коментарів:

Дописати коментар