понеділок, 22 травня 2017 р.

Екскурсія з краєзнавцями у Тритузне і Карнаухівку.

21 травня 2017 р. відбулася значна подія – екскурсія з краєзнавцями міста Кам’янського у Тритузне і Карнаухівку. Проводила екскурсію  Любов Володимирівна Алексієвська.

Пані Любов Володимирівна почала свою оповідь про вулицю Широку та колишню Церковну, а в радянські часи безкінечну Первомайську вулицю – одну з найдовших у Дніпропетровські області.
Першою була зупинка біля братської могили кам'янчан, розстріляних німецькими окупантами на вулиці Широкій.  Олександр Воронін (господар у Садовому центрі "Дворик") та Андрій Нестеренко (депутат міськради) посадили біля братньої могили красиві декоративні кущі, і всі екскурсанти вшанували пам'ять загиблих земляків хвилиною мовчання.



Зворушливою була оповідь пані Любові про мальовниче і багате козацьке село Тритузне. Від цього осередку вільного і заможного життя залишився тільки Свято-Миколаївський храм — православний храм Кам'янського благочиння Дніпропетровської єпархії УПЦ КП,. збудований 1820 року ,  відроджений зусиллями свідомих кам'янчан, яким не байдужі історія і культура міста.



Побували ми і в селищі Карнаухівці біля пам'ятного каменя на честь 275-річчя заснування Карнаухівки запорозьким козаком Семеном Карнаухом,



біля погруддя Тараса Шевченка та вшанували хвилиною мовчання загиблих у роки другої світової війни карнаухівців та воїнів Тритузнянського плацдарму. Центральними у меморіальному комплексі жертвам другої світової війни у Карнаухівці є скульптурні постаті трьох воїнів, роботи кам'янського скульптора Гарніка Хачатряна.


Екскурсія вдалася.


Володимир Дзюба

Немає коментарів:

Дописати коментар