четвер, 23 березня 2023 р.

Всеукраїнський літературний конкурс VivART-2023

Дорогі друзі, триває прийом робіт на  дев’ятий Всеукраїнський  молодіжний літературний конкурсу «VivArt»!

Незважаючи на складні умови в нашій країні у зв’язку з жорстокими воєнними подіями, команда мистецької спільноти VivArt спільно з видавництвом «Дружко» (співзасновниці Марія Дружко та Євгенія Яворська) центральною міською бібліотекою ім. Т.Г. Шевченка (м. Кам’янське Дніпропетровської області, директорка Лариса Денисюк) та Дніпропетровською обласною організацією Національної спілки письменників України (голова Фідель Сухоніс) продовжують підтримувати творчу молодь України і запрошують літераторів віком від 14 до 45 років до безкоштовної участі у нашому конкурсі. Подавати можна україномовну поезію та малу прозу на будь-яу тему, окрім «руського миру», насилля та релігії.

IX молодіжний літературний конкурс VivArt

Централізована бібліотечна система м. Кам’янського, молодіжна мистецька спільнота “VivArt” і видавництво «Дружко», спільно з Дніпропетровською обласною організацією Національної спілки письменників України, за підтримки відділу культури департаменту з гуманітарних питань Кам’янської міської ради та ГО «Бджола» оголошують дев’ятий молодіжний літературний конкурс “VivArt”.

Конкурс включає в себе номінації: поезія та проза. Конкурсанти, що увійдуть до короткого списку конкурсу, отримають звання фіналіста і право на публікацію в однойменному альманасі. Рішенням поважного журі в усіх номінаціях буде також обрано лауреатів, які, окрім публікації в альманасі, отримають бонус – право на видання персональної книги у видавництві «Дружко» на пільгових умовах. Усі переможці конкурсу нагороджуватимуться дипломами та ексклюзивними подарунками.

Роботи приймаються з 20 березня до 01 червня 2023 року.
за посиланням: https://arkush.net/contests/vivart2023
Підведення підсумків та нагородження переможців відбудеться у День міста Кам’янське, у вересні 2023 року.

I. Загальні положення

1. Конкурс „VivArt” – це творча ідея централізованої бібліотечної системи та однойменної молодіжної мистецької спільноти.

2. Мета конкурсу – сприяти культурному і духовно-естетичному розвитку Придніпров’я та України в цілому, активізувати творчі процеси, згуртувати талановиту молодь, популяризувати творчість обдарованих молодих українських авторів.

II. Організатори конкурсу

Загальне керівництво організацією та проведенням конкурсу здійснюється колективом центральної міської бібліотеки ім. Т.Г.Шевченка м. Кам’янське (кураторка Т.І.Герасюта) та учасниками мистецької спільноти «VivArt» і членами НСПУ (координаторка М.О. Дружко).

III. Журі конкурсу

Членами журі конкурсу є професійні письменники, автори прозових та поетичних творів, члени Дніпропетровської обласної організації Національної спілки письменників України, а також переможці конкурсу минулих років. Очолює журі конкурсу директорка видавництва «Дружко», письменниця Марія Дружко. Голова технічного комітету конкурсу – письменниця і творча директорка видавництва «Дружко» Євгенія Яворська.

IV. Вимоги конкурсу

1. У конкурсі можуть брати участь літератори віком від 14 до 45 років. Учасники конкурсу розподіляються за наступними віковими категоріями: молодша група (14 – 20 років), середня група (21 – 30 років) та старша група (31 – 45 років).

2. Обсяг робіт:
✍️ Проза - твір чи підбірка прозових творів загальним обсягом до 15 тис. знаків з пробілами;
✍️ Поезія -  підбірка обсягом до 10 віршів (до 200 рядків).

4. Вимоги до оформлення

Тексти українською мовою, набрані на комп’ютері (формат Microsoft Word, шрифт Times New Roman 14, міжрядковий інтервал 1, поля по 2 см кожне), подаються в електронному вигляді. Файл типу doc rtf docx. У назві файлу обов’язково вказати прізвище та ім’я автора, номінацію та вікову групу (Наприклад: Петров ВІ-проза-старша.docx).

5. До поданих літературних творів окремим файлом додається інформація про автора:

- Повне ім’я, прізвище та по батькові.
- Дата народження.
- Домашня адреса, контактний телефон, e-mail.
- Місце навчання (роботи).

Також подаються коротка творча біографія та фотографія учасника у форматі jpg, jpeg у хорошій якості (не менше 2 мб).

6. Твори не розглядаються якщо:

- оформлення робіт не відповідає вимогам, розміщеним у п. 3, 4 даного положення;

- не подано відомостей про автора, передбачених п. 3, 5 цього положення;

- запропоновані роботи вже оприлюднювалися на інших конкурсах або представлялися на цьому конкурсі у минулі роки;

- подані твори містять сцени насилля, мають агресивне чи сексуальне спрямування;

- роботи подано запізно.

7. Твори, подані на конкурс, не рецензуються і не повертаються авторам.

IV. Терміни та порядок подачі робіт на конкурс

Твори   приймаються на літературній платформі «Аркуш» з 20 березня до 01 червня 2023 року за посиланням:https://arkush.net/contests/vivart2023

За довідками та з пропозиціями телефонуйте: +38 (097) 46-79-607.

За перебігом конкурсу спостерігайте на сторінці мистецької спільноти «VivArt» у мережі Facebook за посиланням: https://www.facebook.com/vivartdndz

Немає коментарів:

Дописати коментар