четвер, 10 березня 2022 р.

Попри війну

9 березня комітет Шевченківської премії оголосив лауреатів Національної премії імені Тараса Шевченка 2022 року. Ця премія — найвища в Україні творча відзнака за внесок у розвиток культури й мистецтва в Україні. Цьогоріч кожен переможець отримає винагороду в розмірі 397 тисяч гривень.

Письменницю та волонтерку Тамару Дуда (більше відома, як Тамара Горіха Зерня) нагородили за роман «Доця». Це перший роман авторки.


Тамара Горіха Зерня понад 20 років займалася перекладацькою діяльністю. У 2019 році видала свій дебютний роман «Доця», який несподівано для авторки завоював премію «Книга року» за версією ВВС. Поштовхом до написання книги стала активна волонтерська робота на Сході України, патріотизм та любов до літератури.

Ця книга про любов. У ній немає жодного слова на "лю...", але вона про любов. Про магію, не лубочну, розтиражовану з екранів телевізора, а справжню, від роду і кореня, коли пірнаєш з головою у Прадавній Океан і виринаєш звідти з рибиною в зубах. І ще про відвагу. Про безумовну відвагу знайти своє, впізнати його, впертися руками і ногами і нікому не віддати. Свій дім, свою батьківщину, своє серце, своє право ходити з високо піднятою головою. 


Горіха Зерня 20–22 серпня 2021 р. в Кам’янському на ХІV Всеукраїнському історико-культурологічному фестивалі «Мамай-фест» презентувала кам'янчанам та гостям нашого міста свою дебютну книжку.


Чудове придбання бібліотекарки Центральної дитячої бібліотеки
 Інни Табакової.

Немає коментарів:

Дописати коментар